Dynax® силикони цяла система за вземане на отпечатък

Dynax® силиконите гарантират не само прецизност, но и лесна работа. Целият процес отнема по-малко от 3 минути. Високо хидрофилните качества осигуряват отлична точност на отпечатъка. Нашият иновативен „snap“ ефект позволява дълго време за обработка, но кратко време в устата на пациента. Всички силикони могат да бъдат използвани в дигиталния процес, поради подходящата за сканиране повърхност.

Dynax® putty

Адитивен силикон за снемане на отпечатъци за корони и мостове, инлеи и онлеи. Нелепнещ, лесно обработващ се. Подходящ за сандвич-, коректурна-, двойно смесваща техника. Комбинира се с Dynax® light.

– цвят: слънчево жълт

– крайна твърдост 60 шорА

Dynax® heavy body

Адитивен силикон за снемане на отпечатъци за корони и мостове, инлеи и онлеи, импланти, за фиксиране. Силно тиксотропен, много стабилен. Особено подходящ за сандвич-, коректурна- и двойно смесваща техника. Комбинира се с Dynax® light.

– цвят: небесно син

– крайна твърдост 70 шорА

Dynax® light

Адитивен течлив коректурен силикон, осигуряващ изключителна точност на детайлите. Хидрофилна повърхност и перфектна тиксотропност. Приложение за отпечатъци за корони и мостове, инлеи и онлеи, коректурни, установяване на местата на натоварване. Може да се комбинира с Dynax® clear, putty, heavy body и mono.

– цвят: смарагдово зелен

– крайна твърдост 43 шорА

Dynax® mono

Монофазен адитивен силикон за снемане на отпечатъци за корони и мостове, инлеи и онлеи, импланти, функционални, за фиксиране, коректурни, за установяване местата на натоварване, за временни продукти. Тиксотропен и стабилен. Подходящ за монофазен метод, може да се комбинира с Dynax® light.

– цвят: лавандулово виолетов

– крайна твърдост 58 шорА

Dynax® clear

Прозрачен монофазен адитивен силикон за снемане на отпечатъци за корони и мостове, за инлеи и онлеи, за импланти. Дава възможност за проверка на детайлите по време на взимане на отпечатъка. Отлични течливи характеристики. Може да се комбинира с Dynax® light.

– цвят: прозрачен

– крайна твърдост 60 шорА

Zerosil® soft

Адитивен силикон за снемане на отпечатъци за временно възстановяване, ситуационни, за захапка, за модели в термоформовъчната техника. Високо качество, алтернатива на алгината. Може да се дезинфекцира, съвместим с всички гипсови материали. Особено подходящ за ситуационни отпечатъци.

– цвят: оранжев

– крайна твърдост 40 шорА

Zerosil® soft with с цветен индикатор

Алтернативата на алгинатите, сега с химически цветен индикатор, който визуално отразява процеса, използвайки цветовия градиент 1:1. Крайният цвят се постига само когато фазата на втвърдяване наистина приключи. В допълнение, времето за обработка и времето в устата са намалени с 25%.

– крайна твърдост 40 шорА

Накрайник за смесителни канюли

-цвят трансперант /например за Dynax clear/ и жълт /например за Dynax light/

Смесителни канюли, жълти

Подходящи за Dynax® light.

Смесителни канюли, зелени

Подходящи за Dynax® clear, Dynax® heavy body, Dynax® mono, Regofix, MegaBase®, Odontosil.